Easter eggek a Googleben

Easter Eggek a Googlen

Találd meg a Google húsvéti tojásait!

Az Easter egg hétköznapi értelmében a húsvéti tojást jelenti, azonban a Tech Világ iránt érdeklődők számára egy másik jelentéssel is bír. Easter eggnek nevezzük a szoftverekben a fejlesztők által elrejtett meglepetéseket.

A következő tippeket Mac OSX operációs rendszerrel a Google Chrome böngészőt használva a Google főoldaláról értem el. Az easter eggek sajnos csak angol nyelven elérhetők, valószínűleg azért, mert a fejlesztői csapat is angolul kommunikál.

Do a Barrel Roll

A Google keresőmezőjébe írd be, hogy “Do a barrel roll” és az egész ablak egy hordó módjára fog megfordulni. 

Recursion

A recursion (rekurzió) az azonos művelet újra és újra elvégzését jelenti (azaz a kód önmagát hívja meg). A Google fejlesztői nagyon jól szemléltetik, hogy miként is működik a rekurzió. A találatok előtt a már megszokott “Did you mean:” után észreveheted, hogy az egyébként helyesen beírt szó van. Kattints rá! 

 

The answer to life the universe and everything

Ha az élet, az Univerzum és a mindenség megfejtésére vagy kíváncsi, a Google a barátod! 

“42”

A Douglas Adams által írt Galaxis Útikalauz Stopposoknak című regény talán leghíresebb része nem kerülte el a Google mérnökeinek a figyelmét sem. 

Zerg Rush

Ha az ünnepek alatt nincs mivel elütni az időt, írd be a keresőbe hogy Zerg Rush. A Google O betűi megtámadják a keresési találataidat, lődd le az O betűket az egereddel és védd meg a találatokat.

 

PacMan és Snake

Ha a klasszikus játékok híve vagy mindenképp keress a ‘PacMan’ vagy a ’Snake’ kifejezésekre! Játssz a játék legendák valamelyikével a Google elhagyása nélkül!

bletchley park

A Londontól Észak-Nyugatra található Bletchley Park első ránézésre teljesen átlagos külsejű környék, a Második Világháború egyik legkomolyabb kódfejtő bázisát rejti magában. A Google pedig ennek állít emléket az oldalsó sávban található rövid animációval.

Utazz a Loch Nessi szörnnyel!

A Google Maps használatával nézd meg, hogyan jutsz el Fort Augustusból Urquart Castlebe. Jó utat kíván a Loch Nessi szörny!

Oszd meg ezt a cikket!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Tájékozódj Több Forrásból!

Próbáld ki hírolvasó applikációnkat és segíts nekünk tesztelni!