Easter eggek a Googleben

Easter Eggek a Googlen

Találd meg a Google húsvéti tojásait!

Az Easter egg hétköznapi értelmében a húsvéti tojást jelenti, azonban a Tech Világ iránt érdeklődők számára egy másik jelentéssel is bír. Easter eggnek nevezzük a szoftverekben a fejlesztők által elrejtett meglepetéseket.

A következő tippeket Mac OSX operációs rendszerrel a Google Chrome böngészőt használva a Google főoldaláról értem el. Az easter eggek sajnos csak angol nyelven elérhetők, valószínűleg azért, mert a fejlesztői csapat is angolul kommunikál.

Do a Barrel Roll

A Google keresőmezőjébe írd be, hogy “Do a barrel roll” és az egész ablak egy hordó módjára fog megfordulni. 

Recursion

A recursion (rekurzió) az azonos művelet újra és újra elvégzését jelenti (azaz a kód önmagát hívja meg). A Google fejlesztői nagyon jól szemléltetik, hogy miként is működik a rekurzió. A találatok előtt a már megszokott “Did you mean:” után észreveheted, hogy az egyébként helyesen beírt szó van. Kattints rá! 

 

The answer to life the universe and everything

Ha az élet, az Univerzum és a mindenség megfejtésére vagy kíváncsi, a Google a barátod! 

“42”

A Douglas Adams által írt Galaxis Útikalauz Stopposoknak című regény talán leghíresebb része nem kerülte el a Google mérnökeinek a figyelmét sem. 

Zerg Rush

Ha az ünnepek alatt nincs mivel elütni az időt, írd be a keresőbe hogy Zerg Rush. A Google O betűi megtámadják a keresési találataidat, lődd le az O betűket az egereddel és védd meg a találatokat.

 

PacMan és Snake

Ha a klasszikus játékok híve vagy mindenképp keress a ‘PacMan’ vagy a ’Snake’ kifejezésekre! Játssz a játék legendák valamelyikével a Google elhagyása nélkül!

bletchley park

A Londontól Észak-Nyugatra található Bletchley Park első ránézésre teljesen átlagos külsejű környék, a Második Világháború egyik legkomolyabb kódfejtő bázisát rejti magában. A Google pedig ennek állít emléket az oldalsó sávban található rövid animációval.

Utazz a Loch Nessi szörnnyel!

A Google Maps használatával nézd meg, hogyan jutsz el Fort Augustusból Urquart Castlebe. Jó utat kíván a Loch Nessi szörny!

Oszd meg ezt a cikket!

Tájékozódj Több Forrásból!

Próbáld ki hírolvasó applikációnkat és segíts nekünk tesztelni!