Google logó nagyítóval keresőoptimalizálás

8 kérdés, amire többször kerestünk idén, mint valaha

Amikor az emberben felmerül egy kérdés amit nem tud megválaszolni akkor a ‘Google a legjobb barátja’. Évről évre egyre több kérdést teszünk fel a keresőmotornak, nem volt ez másképp 2018-ban sem.

A legtöbb kérdés persze olyan hasznos témákat boncolgat mint a családi pótlék, a választások, sport, vagy éppen receptek. A következő listára azonban szándékosan azokat a kérdéseket gyűjtöttük össze, melyekről nem gondoltuk volna, hogy valaha valakiben felmerülnek.

A zárójelben található érték azt jelzi, mennyivel nőtt az erre a kérdésre történő keresések száma a 2018 előtti átlaghoz képest.

Mit eszik a poloska? (+3,400%)

Zöld mezei poloska

Magyarországon 2018-ban lényegesen több poloska jelent meg, mint bármikor korábban. Ez a sok bosszúság mellett azt is jelentette, hogy a magyarok többször kerestek a poloskák témakörében mint régebben. 2013 előtt senki nem kérdezte meg a Googlet ebben a témában. A poloskainvázió tisztán látható eredményekkel járt a keresések között is.

A 'Mit eszik a poloska' keresés gyakorisága Magyarországon
Forrás: Google Trends

A poloskának több alfaja is megtalálható hazánkban, melyek nagy valószínűséggel Ázsiából érkeztek. A poloskák főként növényi nedvekkel táplálkoznak, eközben rendkívül nagy kárt téve a növényben.

Honnan származik a lecsó (+3,300%)

Maga a kérdés nem is olyan meglepő, mint a körülötte kialakult trend. A Google Trends adatai szerint a legutóbbi ilyen keresés 2012-ben érkezett, azonban 2018 januárjában és februárjában hirtelen nagy számú keresés érkezett a témában. Ha valaki meg tudja fejteni ezt a rejtélyt, örömmel várjuk a kommentek között.

Honnan származik a lecsó keresés népszerűsége 2018-ban
Forrás: Google Trends

A témával foglalkozó wikipédia bejegyzés szerint a lecsó egyébként bár balkáni származású, a magyar konyha szerves részét alkotja. A lecsó kifejezés nemzetközi babérokra is tört, amikor az ‘Első Magyar Conserv Gyár’ (a mai Globus) letcho néven kezdte el exportálni az ételt konzervek formájában.

 

Miért görbe a banán? (+600%)

Ez egy meglepően érdekes kérdés! A banán egyenesen kezdi pályafutását a föld felé, azonban a növekedésének egy fázisában a negatív geotróp (a sejtek felfele növekedését okozó) tulajdonságának köszönhetően ‘felfele kanyarodik’. Miért van erre szükség?

Miért hajlanak a banánok? banánültetvény lefele növő banánokkal
A banánok növekedésük korai fázisában lefele nőnek. Forrás: Dole
Miért hajlanak a banánok? banánültetvény felfele hajló banánokkal
Növekedésük későbbi fázisában azonban felfele nőnek, hogy több napfényhez jussanak. Forrás: Dole

A Dole (ameikai agrár és élelmiszeripari vállalat) szerint ez arra vezethető vissza, hogy a banánfák az esőerdőben nőnek (pontosabban a fajfejlődésük nagy részében ott nőttek). Mivel ebben a környezetben a fénynek csupán töredéke éri el a lomkorona alatti szintet ezért ha nem fordulnának felfelé nem jutnának fényhez.

Merre forog a föld? (+500%)

Kelet felé.

Miért félnek a macskák az uborkáktól? (+250%)

A kérdés minden bizonnyal az ilyen és ehhez hasonló videóknak köszönhetően sokak érdeklődését felkeltették. A macskák különösen kíváncsi állatok, így nehéz megmagyarázni mi vezet ehhez a jelenséghez. A szakértő szerint azonban nem az uborka, hanem szimplán az objektum váratlansága az, ami megrémíti a macskákat.

Hol a medve? (+238%)

2018 a medvék visszatérésének éve volt Magyarországon. Ezzel együtt a medvékkel kapcsolatos keresések száma is az egekbe szökött. A 24.hu szerint végleg visszatértek a medvék Magyarországra, azonban jelenlétüktől nem kell tartani, békés és kiegyensúlyozott állatok. Nem keresik az ember társaságát és a szakemberek arra kérik a katasztrófaturistákat, hogy Ők se keressék a medvéét.

Miért van a nyúlnak hosszú füle? (+60%)

A nyulak hosszú fülének két fő funkciója van. Egyrészt fontos számukra, hogy hallásukkal észleljék, ha egy ragadozó közeledik, hiszen így javulnak az esélyeik a menekülésre. Ezen kívül pedig párologtatási funkciókat is ellát.

Hol vagyok? (+50%)

Ezt sajnos nem tudom, de tessék itt egy oldal ami igen.

Ezzel a kereséssel kapcsolatban azt találtam rendkívül aggasztónak, hogy 50%-al több ember nem tudja, hogy hol van 2018-ban mint tavaly.

Mi volt a legviccesebb kérdés, amit valaha beírtál a Googlebe, vagy ahogy elkezdtél gépelni felugrott? Oszd meg velünk kommentben!

Oszd meg ezt a cikket!

Tájékozódj Több Forrásból!

Próbáld ki hírolvasó applikációnkat és segíts nekünk tesztelni!