Google logó nagyítóval keresőoptimalizálás

8 kérdés, amire többször kerestünk idén, mint valaha

Amikor az emberben felmerül egy kérdés amit nem tud megválaszolni akkor a ‘Google a legjobb barátja’. Évről évre egyre több kérdést teszünk fel a keresőmotornak, nem volt ez másképp 2018-ban sem.

A legtöbb kérdés persze olyan hasznos témákat boncolgat mint a családi pótlék, a választások, sport, vagy éppen receptek. A következő listára azonban szándékosan azokat a kérdéseket gyűjtöttük össze, melyekről nem gondoltuk volna, hogy valaha valakiben felmerülnek.

A zárójelben található érték azt jelzi, mennyivel nőtt az erre a kérdésre történő keresések száma a 2018 előtti átlaghoz képest.

Mit eszik a poloska? (+3,400%)

Zöld mezei poloska

Magyarországon 2018-ban lényegesen több poloska jelent meg, mint bármikor korábban. Ez a sok bosszúság mellett azt is jelentette, hogy a magyarok többször kerestek a poloskák témakörében mint régebben. 2013 előtt senki nem kérdezte meg a Googlet ebben a témában. A poloskainvázió tisztán látható eredményekkel járt a keresések között is.

A 'Mit eszik a poloska' keresés gyakorisága Magyarországon
Forrás: Google Trends

A poloskának több alfaja is megtalálható hazánkban, melyek nagy valószínűséggel Ázsiából érkeztek. A poloskák főként növényi nedvekkel táplálkoznak, eközben rendkívül nagy kárt téve a növényben.

Honnan származik a lecsó (+3,300%)

Maga a kérdés nem is olyan meglepő, mint a körülötte kialakult trend. A Google Trends adatai szerint a legutóbbi ilyen keresés 2012-ben érkezett, azonban 2018 januárjában és februárjában hirtelen nagy számú keresés érkezett a témában. Ha valaki meg tudja fejteni ezt a rejtélyt, örömmel várjuk a kommentek között.

Honnan származik a lecsó keresés népszerűsége 2018-ban
Forrás: Google Trends

A témával foglalkozó wikipédia bejegyzés szerint a lecsó egyébként bár balkáni származású, a magyar konyha szerves részét alkotja. A lecsó kifejezés nemzetközi babérokra is tört, amikor az ‘Első Magyar Conserv Gyár’ (a mai Globus) letcho néven kezdte el exportálni az ételt konzervek formájában.

 

Miért görbe a banán? (+600%)

Ez egy meglepően érdekes kérdés! A banán egyenesen kezdi pályafutását a föld felé, azonban a növekedésének egy fázisában a negatív geotróp (a sejtek felfele növekedését okozó) tulajdonságának köszönhetően ‘felfele kanyarodik’. Miért van erre szükség?

Miért hajlanak a banánok? banánültetvény lefele növő banánokkal
A banánok növekedésük korai fázisában lefele nőnek. Forrás: Dole
Miért hajlanak a banánok? banánültetvény felfele hajló banánokkal
Növekedésük későbbi fázisában azonban felfele nőnek, hogy több napfényhez jussanak. Forrás: Dole

A Dole (ameikai agrár és élelmiszeripari vállalat) szerint ez arra vezethető vissza, hogy a banánfák az esőerdőben nőnek (pontosabban a fajfejlődésük nagy részében ott nőttek). Mivel ebben a környezetben a fénynek csupán töredéke éri el a lomkorona alatti szintet ezért ha nem fordulnának felfelé nem jutnának fényhez.

Merre forog a föld? (+500%)

Kelet felé.

Miért félnek a macskák az uborkáktól? (+250%)

A kérdés minden bizonnyal az ilyen és ehhez hasonló videóknak köszönhetően sokak érdeklődését felkeltették. A macskák különösen kíváncsi állatok, így nehéz megmagyarázni mi vezet ehhez a jelenséghez. A szakértő szerint azonban nem az uborka, hanem szimplán az objektum váratlansága az, ami megrémíti a macskákat.

Hol a medve? (+238%)

2018 a medvék visszatérésének éve volt Magyarországon. Ezzel együtt a medvékkel kapcsolatos keresések száma is az egekbe szökött. A 24.hu szerint végleg visszatértek a medvék Magyarországra, azonban jelenlétüktől nem kell tartani, békés és kiegyensúlyozott állatok. Nem keresik az ember társaságát és a szakemberek arra kérik a katasztrófaturistákat, hogy Ők se keressék a medvéét.

Miért van a nyúlnak hosszú füle? (+60%)

A nyulak hosszú fülének két fő funkciója van. Egyrészt fontos számukra, hogy hallásukkal észleljék, ha egy ragadozó közeledik, hiszen így javulnak az esélyeik a menekülésre. Ezen kívül pedig párologtatási funkciókat is ellát.

Hol vagyok? (+50%)

Ezt sajnos nem tudom, de tessék itt egy oldal ami igen.

Ezzel a kereséssel kapcsolatban azt találtam rendkívül aggasztónak, hogy 50%-al több ember nem tudja, hogy hol van 2018-ban mint tavaly.

Mi volt a legviccesebb kérdés, amit valaha beírtál a Googlebe, vagy ahogy elkezdtél gépelni felugrott? Oszd meg velünk kommentben!

Oszd meg ezt a cikket!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Tájékozódj Több Forrásból!

Próbáld ki hírolvasó applikációnkat és segíts nekünk tesztelni!